Neka se dimi!

Dobar roštilj dugo se pamti: Evo kako umijesiti smjesu za najsočnije ćevape i pljeskavice s grilla

 Cropix arhiva

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

Trebat će vam:

1 kg mljevenog mesa (samo junetina ili kombinacija junetine i svinjetine)
juneći loj (po potrebi i želji)
sol i papar
masnoća ili kožica slanine za premazivanje rešetke
luk, ajvar, lepinja

Priprema:

U mesnici zamolite mesara da vam samelje meso - dva puta. Po želji i potrebi dodajte loj i dobro izmiješajte s mesom. Začinite ga soli i paprom. Ponovno dobro promijesite smjesu i pustite da stoji 30-ak minuta.

Oblikujte ćevape i pljeskavice.

Rešetku dobro zagrijte pa meso pecite oko 3-5 minuta okrečući ga špatulom ili hvataljkom (nikako ga nemojte probadati vilicom). Za vrijeme pečenja meso povremeno premažite masnoćom.

Poslužite uz lepinju, mladi ili luk sjeckan na kockice, ako imate i domaći ajvar te druge dodatke po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:12