Trebat će vam:
400 g fažola (graha)
100 g pancete
150 g pašte po izboru (tjestenine)
2 češnja češnjaka
1 mrkva
1 glavica kapule
1 stabljika celera
2 lista lovora
1 l povrtnog temeljca
maslinovo ulje
majčina dušica
peršin
sol i papar
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk, češnjak, celer i mrkvu tako da budu približno jednake veličine. Pancetu narežite na deblje prutiće. Na maslinovom ulju na laganoj vatri propirjajte sitno nasjeckane luk, češnjak, celer i mrkvu. Podlijevajte temeljcem dok u potpunosti ne omekšaju. Ako koristite suhi grah, noć prije ga namočite i skuhajte u slanoj vodi, ako pak koristite mladi ili konzervirani, to nije potrebno. Kada su luk, češnjak, celer i mrkva uvenuli dodajte na ploškice narezanu pancetu i lagano ju zapržite. Zatim dodajte temeljac, kuhani fažol i začine pa kuhajte oko 30 minuta na srednje jakoj vatri. Tjesteninu skuhajte posebno - u duboki lonac stavite malo ulja, napunite ga vodom, dobro posolite i skuhajte paštu po uputi na pakiranju. Kad je fažol gotov, spojite ga s tjesteninom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....