Trebat će vam:
500 g smrznutog mladog graha ili suhog 1 veći luk manji komad celerova korijena 2 mrkve 1 korijen peršina i list 2-3 češnja češnjaka 1 žličica mljevene crvene paprike 1/2 žlice koncentrata rajčice 2 lovorova lista sol crni papar i malo kajenskog maslinovo ili suncokretovo ulje suha rebra i slanina |
Priprema:
U lonac staviti suho meso, uliti vode da ga prekrije i kuhati dok ne bude mekano. Na ulju zažutiti luk pa mu dodati mljevenu papriku i pola nasjeckanog češnjaka samo na par sekundi, paziti da ne zagori. U lonac potom ubaciti nasjeckano korjenasto povrće, kratko popržiti, dodati rajčicu, lovor pa podliti vodom da se lagano pirja. Nakon desetak minuta dodati smrznuti grah (ili suhi koji ste dan prije namočili), uliti vode i malo tekućine u kojoj se kuha meso. Pustiti da se krčka na laganoj vatri dok grah ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati ostatak nasjeckanog češnjaka i peršinov list, posoliti i popapriti.