DANAS KUAHM

DOBRA IDEJA ZA RUČAK: Napravite srdele na savor koje će nakon nekoliko dana u hladnjaku biti još bolje!

Uvijek ste željeli isprobati ovaj recept? Srdele u ruke i pređite s riječi na djela!

Trebat će vam:

1 kg srdela
20 dag crvenog luka
4 režnja češnjaka
2 lovora
malo ružmarina
sol
1 limun
1 dl ulja za prženje
1 dl bijelog vina

Priprema:

Srdele očistite, izvadite im utrobu i dobro ih obrišite krpom. Posolite ih pa ispržite na vrelom ulju i kad su gotove, složite ih u staklenu ili keramičku zdjelu. U tavi na maslinovu ulju na laganoj vatri zažutite na trakice narezan češnjak i luk, dodajte listiće ružmarina, lovor i sok jednog limuna. Podlijte vinom. Kad provre, prelijte tekućinu preko srdela i poklopite zdjelu. Srdele na savor najbolje su sutradan, a mogu trajati nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 22:43