400 g hokkaido buče
400 g carnaroli riže
500 ml soka od naranče
500 ml pačjeg temeljca
2 pačja batka i zabatka
100 g badema
list korijandra
200 g pačje masti
1 zvjezdasti anis
prstohvat Szechuan papra
prstohvat sjemenki komorača
prstohvat mljevenog cimeta
3 češnja češnjaka
2-3 klinčića
1 žlica ulja od sezama
1 ljutika
100 ml crnog vina
sol i papar
Pomiješajte začine, češnjak i ulje od sezama te sameljite u mužaru. Premažite pačje batke i zabatke smjesom začina. Marinirajte 8 sati. Pačetinu izvadite iz marinade, operite hladnom vodom i osušite krpom. Kuhajte kao confit - prekriveno pačjom masti 8 sati na 85°C. Odvojite pačje meso od kostiju i narežite na kockice. Dinstajte ljutiku na malo pačje masti pa dodajte konfitirano pačje meso, deglazirajte crnim vinom i kuhajte 10 minuta. Buču narežite na sitne kockice - veličine oko 3x3 mm. Buču sotirajte na pačjoj masti 2 min, dodajte rižu pa tostirajte još 2 min. Deglazirajte sokom od naranče, pustite da ispari, dodajte rižu i podlijevajte pačjim temeljcem. Pred kraj kuhanja dodajte ragu od pačetine. Završite salatom od tostiranih badema i listova korijandra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....