Bilo da pripremate ono na vilicu ili na žlicu, važno je znati da, ukoliko recept zahtijeva meso, njega uvijek prvog pržite na malo željene masnoće te ga zatim iz lonca vadite van. Karamelizacija koja nakon njega ostaje je puna okusa, a idealno ju je deglazirati vinom, ali poslužit će i temeljac ili obična voda. S ovakvim jelima teško da možete pogriješiti, začine uvijek možete naknadno dodati, a kad je gustoća jela na žlicu u pitanju, imate nekoliko opcija: tekućinu (temeljac, vodu, vino...) koju koristite ulijevajte postepeno kako ne biste dobili juhu, a ako pretjerate, jelo uvijek možete zagustiti s malo brašna ili blendanjem dijela korjenastog povrća koje ste prethodno u njega stavili. Niska do srednja vatra je idealna za pripremu ovakvih jela, a strpljenje je vrlina. Cilj je postići savršeno prožete okuse, od kojih mnogi, nakon par dana postaju još bolji. Primamljivi okusi i samo jedan lonac u sudoperu će vas natjerati da odmah pripremite i zavolite ova jela.
PRAKTIČNO I JEDNOSTAVNO
DOBRE IDEJE: Primamljivi okusi i samo jedan lonac u sudoperu će vas natjerati da odmah pripremite i zavolite ova jela!
Praktično i jednostavno kuhanje glavna je karakteristika jela koja se pripremaju u samo jednom loncu. Iako je prva asocijacija na spomen „one-pot” jela nešto na žlicu, ne dajte se ograničavati, u samo jednom loncu možete pripremiti ukusne kreacije za koje će vam trebati vilica.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....