Trebat će vam:
500 g skuhanog krumpira
200 g oštrog brašna
50 g maslaca za tijesto
1 jaje
sol
250 g jagoda
džem od jagode
100 g maslaca
100 g krušnih mrvica
Priprema:
Krumpir najprije skuhajte u kori, ogulite i propasirajte. Dodajte 50 g maslaca, a kada se krumpir ohladi, i jaje, brašno i malo soli. Zamijesite tijesto i napravite jednake kuglice. Svaku kuglicu u ruci raširite i u nju stavite pola jagode (u komadićima ili cijelu) i malo džema od jagode. Zatvorite i kuhajte knedle u vreloj vodi oko 15 minuta. Za to vrijeme u tavi otopite maslac, dodajte krušne mrvice i iz vode direktno prebacite knedle u tavu. Protresite, kratko zapecite i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....