Pitaj barmena

Dolazi vam ekipa? Napravite osvježavajuću rosé sangriju, dobar je izbor za druženje na terasi

 Screenshot
Barmen Marino Karinja iz zagrebačkog Dežman mini bara otkrio nam je kako ubrzati pripremu koktela kada ste u gužvi

Novo poglavlje Dežman Mini Bara je prije tri mjeseca krenuo ispisivati poznati hrvatski barmen Marino Karinja i to upravo s konceptom koji je znakovito nazvao upravo "Next Chapter". Karinja, inače poznat po svom radu u splitskom restoranu Bokamorra, uspjesima na raznim natjecanjima i uspješnom konzultantskom angažmanu u zagrebačkoj Izakayi, spreman je za taj izazov. Zamolili smo ga nedavno da nam pokaže što možemo pripremiti da se počastimo, a ovaj odličan koktel je stvoren za druženje i ekipu.

Rosé sangria za ekipu

• 375 ml roséa

• 40 ml maraschino likera

• 40 ml sirupa od lavande

• 80 ml džina

• 80 ml soka od grejpa

• pola bočice tonika

• led

• lavanda za dekoraciju

• grejp za dekoraciju

image
Screenshot

Pripremite sirup od lavande tako da u 100 ml vode prokuhate jušnu žlicu čaja. U skuhani čaj dodajte šećer u omjeru 1:1 te zakuhajte dok se šećer ne otopi. Ohladite dobiveni sirup te ga koristite za koktele. U veliku bocu dodajte po redu sastojke za sangriju te je pospremite u hladnjak prije dolaska društva. U čaše ubacite led, prelijte sangrijom pa u svaku čašu dodajte grančicu lavande i četvrt kriške grejpa. Koktel možete poslužiti uz ribu na gradele, tapase ili platu sireva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 13:57