Novo poglavlje Dežman Mini Bara je prije tri mjeseca krenuo ispisivati poznati hrvatski barmen Marino Karinja i to upravo s konceptom koji je znakovito nazvao upravo "Next Chapter". Karinja, inače poznat po svom radu u splitskom restoranu Bokamorra, uspjesima na raznim natjecanjima i uspješnom konzultantskom angažmanu u zagrebačkoj Izakayi, spreman je za taj izazov. Zamolili smo ga nedavno da nam pokaže što možemo pripremiti da se počastimo, a ovaj odličan koktel je stvoren za druženje i ekipu.
Rosé sangria za ekipu
• 375 ml roséa
• 40 ml maraschino likera
• 40 ml sirupa od lavande
• 80 ml džina
• 80 ml soka od grejpa
• pola bočice tonika
• led
• lavanda za dekoraciju
• grejp za dekoraciju
Pripremite sirup od lavande tako da u 100 ml vode prokuhate jušnu žlicu čaja. U skuhani čaj dodajte šećer u omjeru 1:1 te zakuhajte dok se šećer ne otopi. Ohladite dobiveni sirup te ga koristite za koktele. U veliku bocu dodajte po redu sastojke za sangriju te je pospremite u hladnjak prije dolaska društva. U čaše ubacite led, prelijte sangrijom pa u svaku čašu dodajte grančicu lavande i četvrt kriške grejpa. Koktel možete poslužiti uz ribu na gradele, tapase ili platu sireva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....