ZA BISKVIT:
12 žumanjaka 4 bjelanjka 12 žlica šećera 4 žlice tople vode 12 žlica brašna malo ruma malo vanilije korica 1 limuna |
ZA PRELJEV:
500 g šećera 750 g prepolovljenih oraha 8 bjelanjaka |
Dvanaest žumanjaka, četiri bjelanjka i dvanaest velikih žlica šećera dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu, a zatim dodajte četiri velike žlice tople vode, dvanaest žlica brašna, malo ruma, ekstrakta vanilije i koricu limuna. Sve dobro promiješajte da ponovno dobijete jednoličnu smjesu i pecite biskvit na 180 °C oko 15 minuta dok ne poprimi lijepu zlaćanu boju. Zatim izradite bjelanjke, ali nemojte da vam snijeg bude prečvrst, zatim dodajte šećer i orahe u komadu. Tako dobivenu smjesu lagano termički obradite na vatri dok smjesa ne poprimi zlatno-žutu boju, a na samom kraju iscijedite i malo limunova soka. Tako pripremljenu smjesu istresite na prethodno ohlađen biskvit. Ne štedite na nadjevu jer cijela torta mora bogato izgledati. Tortu stavite u pećnicu na 40 do 45 minuta, na temperaturu od 130 °C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....