PROJEKT BURGER

Domaći burgeri uvijek su dobra ideja, a mi imamo recept za one najsočnije pureće

 Elena_danileiko
Meso za burgere možete pripremiti i bez dodatka luka, dovoljno će biti dodati samo sol i papar pa ga naknadno obogatiti prilozima

Trebat će vam:

500 g mljevenog purećeg mesa
1 manja glavica luka
1 žličica crvene paprike
Maslinovo ulje
Peciva
Umaci po želji
Povrće

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte ga na maslinovom ulju. Kada omekša, maknite ga s tave i pustite da se ohladi. U većoj zdjeli pomiješajte mljevenu puretinu, crvenu papriku, sol i papar, dodajte pirjani luk, dobro promiješajte i oblikujte pljeskavice. Pecite ih na vrućoj grill tavi ili roštilju pa poslužite na tostiranom pecivu uz dodatak umaka i povrća po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 19:29