Domaći keksi s maslacem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 75 dag oštrog brašna
  • 30-40 dag maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 2 velike žlice vode
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2-3 žlice vode
  • korica jednog nešpricanog limuna

Priprema

1. korak

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto.

2. korak

Pomoću mašine za izradu keksa načinite kekse željena oblika (mi smo odabrali dva oblika na metalnim šablonama). Kekse izrežite nožem na željenu dužinu ili ih spojite u okrugli oblik.

3. korak

Ostatak tijesta koji vam neće biti dovoljan za mašinu razvaljajte i pomoću kalupa napravite zvjezdice, srca, borove… Pecite na 180 do 200 stupnjeva dok ne dobiju blago žućkastu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 18:30