Za pljukance:
1 kg brašna jedno jaje sol voda dva prstohvata paprike u prahu |
Brašno zamiješajte s jajetom, solju, paprikom i vodom dok ne dobijete tijesto koje nije ni meko ni tvrdo, nego al dente. Od smjese dobivenog tijesta otkidajte male količine i među dlanovima radite malene štapiće te ih slažite na tanjure koje ste prethodno posipali brašnom. Ostavite ih da se suše oko dva sata prije kuhanja. Skuhajte ih u kipućoj vodi s malo soli.
Za umak:
temeljac od kuhanog bakalara (voda od kuhanja, lovorov list, luk, češnjak i papar u zrnu) maslinovo ulje pesto od bosiljka, vlasca i mažurana bakalar na bijelo svježi file bakalara ulje od češnjaka |
Dobro zagrijte maslinovo ulje. Dodajte iskomadani file svježeg bakalara. Kad file pobijeli, dodajte veliku žlicu bakalara na bijelo, mrvicu ulja od češnjaka te žlicu pesta od bosiljka, vlasca i mažurana. Ulijte jednu veliku kutlaču temeljca od kuhanog bakalara i ubacite kuhanu tjesteninu. Sve dobro promiješajte iznad jake vatre kako bi umak postao kremast.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....