Domaći ravioli punjeni vrganjima

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g oštorg brašna
  • 2 cijela jaja
  • 4 žumanjka
  • 100 g svježih vrganja
  • 40 g luka
  • 25 g tvrdog ribanog sira
  • 250 g putra tikve
  • 50 g vrhnja za kuhanje
  • 100 g špeka tanko narezanog na šnite
  • sol i papar
  • muškatni oraščić

Priprema

1. korak

Od brašna, jaja i žumanjka umijesimo kompaktno tijesto,umotamo u plastičnu foliju i ostavimo u hladnjaku minimalno 30 minuta.Vrganje propirjamo na luku,dodamo začine i u ohlađene umiješamo sir. Putar tikve očistimo i narežemo na veće komade, ispečemo pod folijom u pećnici na 160 stupnjeva oko 60 minuta. Pečenu tikvu štapnim mikserom pretvorimo u pire,dodamo začine; papar, sol, muškatni oraščić ,ulijemo vrhnje za kuhanje i kratko prokuhamo.

2. korak

Špek tostiramo u pećnici ili na roštilju dok ne dobije teksturu čipsa. Odležalo tijesto razvučemo na debljinu 0,5 mm i narežemo na kvadrate od 8 cm.Na sredinu kvadrata stavimo nadjev te oblikujemo ravijole koje skuhamo u dovoljno slane vode. Na sredinu tanjura stavimo kremu od tikve,na nju složimo kuhane ravijole i garniramo čipsom od špeka.

Recept restorana DP, Duga Resa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 19:50