Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g oštorg brašna
- 2 cijela jaja
- 4 žumanjka
- 100 g svježih vrganja
- 40 g luka
- 25 g tvrdog ribanog sira
- 250 g putra tikve
- 50 g vrhnja za kuhanje
- 100 g špeka tanko narezanog na šnite
- sol i papar
- muškatni oraščić
Priprema
1. korak
Od brašna, jaja i žumanjka umijesimo kompaktno tijesto,umotamo u plastičnu foliju i ostavimo u hladnjaku minimalno 30 minuta.Vrganje propirjamo na luku,dodamo začine i u ohlađene umiješamo sir. Putar tikve očistimo i narežemo na veće komade, ispečemo pod folijom u pećnici na 160 stupnjeva oko 60 minuta. Pečenu tikvu štapnim mikserom pretvorimo u pire,dodamo začine; papar, sol, muškatni oraščić ,ulijemo vrhnje za kuhanje i kratko prokuhamo.
2. korak
Špek tostiramo u pećnici ili na roštilju dok ne dobije teksturu čipsa. Odležalo tijesto razvučemo na debljinu 0,5 mm i narežemo na kvadrate od 8 cm.Na sredinu kvadrata stavimo nadjev te oblikujemo ravijole koje skuhamo u dovoljno slane vode. Na sredinu tanjura stavimo kremu od tikve,na nju složimo kuhane ravijole i garniramo čipsom od špeka.
Recept restorana DP, Duga Resa
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....