Hladno i osvježavajuće

Dosadile su vam sve klasične ljetne salate? Imamo ideju za malo drugačiju, recept je s nama podijelila naša poznata chefica

Mogućnosti su beskrajne, ubacite u ovo jelo razno voće, povrće ili pak orašaste plodove

Ponekad zaboravimo da neke osnovne namirnice poput tjestenine, kuskusa, kvinoje i slično možemo poslužiti i hladne, kao dio osvježavajuće ljetne salate! Upravo nas je na tu činjenicu nedavno podsjetila i chefica Ivana Bekavac, koja je za ljetno izdanje magazina Dobra hrana pripremila ukusnu salatu od kvinoje i voća. Sačuvajte ovaj recept jer ga možete koristiti tijekom cijele godine, mijenjajući samo voće i povrće koje u ovu salatu ubacujete. Budući da je sezona rajčica i sočnih nektarina, ova verzija prava je ljetna poslastica! Upravo ovakva jela Ivana Bekavac često sprema u sklopu svog cateringa Prep, koji vodi u suradnji s Dinom Habulin i Marinom Petranovićem.

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

Salata od kvinoje

100 g kvinoje
200 ml vode
1/2 žličice soli
2 rajčice
1 nektarina
1 vezica peršina

Za dresing:
1 limun
30 ml maslinova ulja
1 žlica meda

image
Neja Markičević/Cropix

Kvinoju isperite te dodajte u lonac kipuće vode. Kuhajte 10 minuta, a potom pustite da odstoji u situ najmanje 15 minuta kako bi ispustila višak vode. Sitno nasjeckajte peršin. Na sitne kockice narežite rajčicu i nektarinu. Izmiksajte dresing te pomiješajte kvinoju, dresing, peršin, rajčicu i nektarinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:01