ISPROBANI RECEPTI

DOSTUPNI SU NAM CIJELE GODINE: Prvo ide bob, pa nakon njega grašak. Ali, tko će ih dočekati? Bit će dobri i oni iz leda!

 Marko Miščević
Bob i grašak namirnice su koje vrište “Proljeće!”, ali veseli činjenica što nisu samo sezonske, nego su nam cijele godine dostupne u sušenoj, smrznutoj ili konzerviranoj verziji...

Bob je znan još i kao debeli grah, fava grah ili bobak, a jednogodišnja je biljka koja voli salate, lagane maneštre i namaze. Iako naizgled skromna namirnica, grašak je bogat vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, a koristimo ga za klasike poput rizi-bizija, janjetine s bižima i variva s junetinom i mrkvom. Ako vam je u zamrzivač zalutala koja vrećica graška ili boba, neki od recepata u nastavku morate napraviti do kraja ovog tjedna.

Pita od boba i graška

Marko Miščević

Salata od graška i šunke

Marko Miščević

Pirjani bob s lungićem

Marko Miščević

Špageti s graškom

Marko Miščević

Salata od boba, oslića i ječma

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 13:13