Dozivamo ljeto i pečemo tart!

Pravih ljetnih malina još nema ali možete kombinirati i s jagodama!

snima: Maja Danica Pečanić

recept: Gansci Frisch

Ovo je jedan od najfinijih tartova. Radi se od prhkog tijesta, lemon curdA (kreme od limuna) i voća u ovom slučaju malina, ali predlažemo da iskoristite divne jagode kojih su sad tržnice i više nego pune.

Stiže recept:

• 240 g glatkog brašna

• Četvrtina čajne žlice soli

• 70 g šećera u prahu

• 140 g maslaca, hladnog narezanog na kockice

• 1 jaje

•250 g kreme od limuna (Lemon Curd)

• 250 g malina

• Malo šećera u prahu za posipati

Za tijesto pomiješajte brašno, sol i šećer u prahu. Zatim dodajte kockice maslaca i razrađujte prstima ili u mikseru dok ne dobijete teksturu mrvica. Razmutite 1 jaje i dodajte ga u smjesu te miješajte dok ne dobijete tijesto. Tijesto omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat. Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na par milimetara debljine i stavite u maslacem namašćen kalup za pite (promjera 26 cm). Tijesto u kalupu ostavite još da odstoji u hladnjaku 15-ak minuta, a zatim ga pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kad se tijesto malo ohladilo napunite ga kremom od limuna te ostavite da malo odstoji u hladnjaku, a zatim na kremu složite maline i sve zajedno posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 01:50