Za podlogu:
150 g Digestive keksa
50 g mljevenih oraha
50 g mljevenih lješnjaka
3 žlice šećera
125 g otopljenog maslaca
Za žutu kremu:
225 g Mascarpone sira
240 ml milerama
160 g šećera u prahu
340 g pirea od muškatne bundeve
žličica muškatnog oraščića
Za bijelu kremu:
200 gr milerama
sok pola limuna
1 vanilin šećer
3 žlice šećera
Postupak:
Kekse usitnite rukama, a možete i u sjeckalici hrane ili ih možete staviti u vrećicu te istući batom. Dodajte im mljevene orahe i lješnjake te šećer, vanilin šećer i maslac. Sve dobro promiješajte. Za žutu kremu, izmiksajte sir, mileram, šećer u prahu, pire od muškatne bundeve i muškatni oraščić. Za bijelu kremu, pomiješajte mileram s vanili šećerom, šećerom i limunovim sokom. Slažite u teglice ili čaše tako da počnete sa slojem keksa i orašastih plodova te na njega stavite kremu od sira i bundeve. Ponavljajte postupak dok ne dosegnete vrh čaše/teglice. Završite slojem bijele kreme.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....