Trebat će vam:
300 g ribanih jabuka
1 žlica kokosova ulja
1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
2 žlice kokosova šećera
2 dl vode + 3 žlice chia sjemenki
1 žlica kikiriki maslaca
50 g grožđica
50 g oraha
60 g kokosova brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 čep ruma
Priprema:
Jabuke i grožđice propirjajte na kokosovu ulju. Kad omekšaju, začinite ih cimetom i muškatnim oraščićem, a zatim dodajte rum i kokosov šećer. Pirjajte još nekoliko minuta na umjerenoj vatri da se šećer otopi i da ispari višak tekućine. Sklonite s vatre i pustite da se ohladi. U 2 dl vode dodajte tri žlice chia sjemenki i ostavite 15 minuta da se zgusnu. U jednoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, sodu i prašak za pecivo. Ovdje je prilika da dodate i ekstra cimeta. U drugoj posudi izmiksajte ohlađene pirjane jabuke, kikiriki maslac i nabubrene chia sjemenke. Dodajte u smjesu grubo nasjeckane orahe pa promiješajte. Dodajte brašno i sve povežite u smjesu koja zbog nedostatka glutena neće biti kompaktna. Žlicom oblikujte keksiće na papiru za pečenje. Ukrasite po želji orasima ili grožđicama. Pecite na 180 °C 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade, a time i stegnu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....