MAIDA SRABOVIĆ

DRUGAČIJI BLAGDANI: Pripremite ove veganske keksiće s jabukama i cimetom bez žitarica

 Maida Srabović
Blogerica Maida Srabović s nama je podijelila recept za genijalne veganske kekse s jabukama i cimetom

Trebat će vam:

300 g ribanih jabuka
1 žlica kokosova ulja
1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
2 žlice kokosova šećera
2 dl vode + 3 žlice chia sjemenki
1 žlica kikiriki maslaca
50 g grožđica
50 g oraha
60 g kokosova brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 čep ruma

Priprema:

Jabuke i grožđice propirjajte na kokosovu ulju. Kad omekšaju, začinite ih cimetom i muškatnim oraščićem, a zatim dodajte rum i kokosov šećer. Pirjajte još nekoliko minuta na umjerenoj vatri da se šećer otopi i da ispari višak tekućine. Sklonite s vatre i pustite da se ohladi. U 2 dl vode dodajte tri žlice chia sjemenki i ostavite 15 minuta da se zgusnu. U jednoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, sodu i prašak za pecivo. Ovdje je prilika da dodate i ekstra cimeta. U drugoj posudi izmiksajte ohlađene pirjane jabuke, kikiriki maslac i nabubrene chia sjemenke. Dodajte u smjesu grubo nasjeckane orahe pa promiješajte. Dodajte brašno i sve povežite u smjesu koja zbog nedostatka glutena neće biti kompaktna. Žlicom oblikujte keksiće na papiru za pečenje. Ukrasite po želji orasima ili grožđicama. Pecite na 180 °C 40 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade, a time i stegnu.

image
Maida Srabović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 17:18