Kada poželite od svog doručka napraviti pravu gozbu ili pak iznenaditi goste kreativnim predjelom, skuhajte jaja, izvadite im žumanjak i punite kuhani bjelanjak raznim nadjevima. Za prvi put neka taj nadjev bude pesto od špinata!
PUNJENO JAJE S PESTOM OD ŠPINATA
Želite li brzo i jednostavno pripremiti fini doručak ili čak lagani ručak, najbolje što možete učiniti jest ispeći mirisnu kajganu. Ovisno o tome što više volite, možete isprobati razne vrste masnoće, od provjereno ukusne masti pa do brojnih ulja.
Fritaja je ukusno jelo koje se priprema u kombinaciji jaja, povrća, začinskog bilja i kobasica, špeka ili sitno narezane šunke. Osobito je popularna u Istri u proljetnim mjesecima kada je sezona šparoga koje su idealan dodatak fritaji.
FRITAJA SA ŠPINATOM I GLJIVAMA
Ako vam je kuhanje jaja do sada predstavljalo mrsku kuhinjsku aktivnost i nikako niste bili zadovoljni kako vam ispadaju, pratite naš vodič kako pravilno skuhati i ispoširati jaje. Osim što kuhana jaja možete jesti sama, ubaciti u salatu ili u sendvič, i sam žumanjak možete koristiti tako da ga naribate!
Kada se poželite malo počastiti, u idućoj nabavci u košaricu stavite paket prepeličjih jaja pa ih ispecite prema receptu i poslužite na hrskavom tostu.
PREPELIČJA JAJA NA AVOKADO TOSTU
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....