Recept za juhu koju je na svojim društvenim mrežama, a potom i za The New York Times podijelila Sarah Jampel, kreatorica i autorica recepata i urednica, na društvenim je mrežama postala toliki hit da je dobila više od 4000 pozitivnih recenzija. Riječ je zapravo o gustoj, kremastoj juhi od kukuruza priprema koje se uopće ne čini previše kompliciranom, a zvuči kao da bi mogla biti baš ukusna.
Za pripremu će vam trebati kukuruz, ljutika, češnjak, krumpir, čili i još nekoliko sastojaka, a iako se u receptu kao mjera navodi pet klipova kukuruza, uvijek možete koristiti i već unaprijed kuhani kukuruz iz konzerve ili čak smrznuti. Također, u receptu je naveden i čili koji će jelo dodatno podići, no u slučaju da pod svaku cijenu izbjegavate ljute dodatke, jednostavno ga preskočite.
Kako navodi autorica, ova juha prilično je bogata i može poslužiti kao cijeli ručak u jednoj zdjelici, a uz to je i veganska pa u njoj mogu uživati baš svi za stolom. Kada je poslužuje, Sarah Jempel dodaje i posip od tostiranih listića kokosa, orašastih plodova i svježeg korijandera, što cijelo jelo čini još zanimljivijim i dinamičnijim. U nastavku ostavljamo video i cijeli pisani recept.
SUPERPOPULARNA JUHA OD KUKURUZA
Trebat će vam:
5 šalica kukuruza (oko 850 grama)
2 žlice maslinova ulja
2 ljutike (ili, ako nemate pri ruci, jedan običan žuti luk)
3 režnja češnjaka
1 komad đumbira
1 čili papričica
2 manja krumpira
oko 600 ml temeljca (ili vode)
1 konzerva kokosova mlijeka
1 žlica soka od limete
sol
Za posip:
svježi korijander, tostirani kokos, sjeckani kikiriki, prženi luk, kriška limete, čili...
Priprema:
Ako koristite klipove kukuruza, očistite ih, a u slučaju da koristite kukuruz iz konzerve, najprije zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak i đumbir. Dodajte i čili, pirjajte i povremeno promiješajte. Dodajte kukuruz i pirjajte oko 3 minute. Dodajte krumpir narezan na kockice, promiješajte i pirjajte još minutu do dvije. Dodajte temeljac ili vodu i kokosovo mlijeko. Pustite da zavrije i kuhajte još 10-ak minuta ili dok krumpir ne omekša. Štapnim mikserom usitnite sastojke u juhi, ali pustite da ostane ‘grublja‘, dodajte sok limete i sol. Pospite dodacima po želji i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....