Trebat će vam:
10-ak manjih mrkva
3 žlice maslinova ulja za mrkve
prstohvat čilija u prahu
1 žlica tahinija ili kikiriki maslaca
3 režnja češnjaka za mrkvu
malo svježeg ili sušenog kopra
200 g leće ili ječma
feta sir
150 g grčkog jogurta
sok pola limuna
1 režanj češnjaka za umak
1 žlica maslinova ulja za umak
slani kikiriki ili tostirani sezam
Priprema:
U posudici pomiješajte tahini ili kikiriki maslac, protisnuti češnjak, 3 žlice maslinova ulja, čili u prahu, sol i papar. Prema potrebi dodajte malo vode kako biste dobili lijepi, svilenkasti umak. Mrkve dobro očistite i ubacite u posudu za pečenje te ih premažite dobivenim umakom. Pecite u pećnici 40 minuta. Za to vrijeme napravite umak. Pomiješajte grčki jogurt, kopar, protisnuti režanj češnjaka, žlicu maslinova ulja i žlicu limunova soka, sol i papar. Sve dobro pomiješajte i ohladite. Leću ili ječam skuhajte pa još toplo rasporedite po tanjurima, dodajte pečene mrkve i poslužite uz umak. Dodati možete i malo feta sira, a na kraju sve pospite usitnjenim kikirikijem ili sezamom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....