Trebat će vam:
1 luk
3 mrkve
1 manji komad korijena celera
1 paprika
1 žlica koncentrata rajčice
2 konzerve graha
2 para kobasica
1 čili papričica
Sol, papar
Priprema:
Povrće nasjeckajte na sitno. Na vruće ulje dodajte najprije luk, dobro ga zapržite, a zatim dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i papriku. Pirjajte oko 3 minute pa dodajte i 1 žlicu koncentrata rajčice. Dodajte kobasice i vodu ili temeljac, toliko da pokrije sastojke u loncu, sol, papar i čili i kuhajte pola sata ili dok povrće ne omekša. Dodajte još tekućine, a zatim i grah iz konzerve koji ste najprije oprali. Kuhajte još 5 minuta pa po želji pospite peršinom.
KLASIK NA BRŽI NAČIN
Evo kako na brz i jednostavan način možete pripremiti gusto varivo s grahom i kobasicama
Sve što vam treba je povrće, konzerva graha i provjereno dobre kobasice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?