UŠMINKANI MASLAC

FANTASTIČNA IDEJA: Maslac aromatizirajte vinom, začinskim biljem ili papričicom

 Berislava Picek/Cropix
Donosimo vam recept za jednostavan aromatizirani maslac, ali i ideje kako da ga aromatizirate po samo svom ukusu

Za maslac s vinom trebat će vam:

100 ml crnog vina
1 žuti luk
125 g maslaca
krupno mljeveni papar

Priprema:

Usitnite luk i stavite u tavu s crnim vinom. Pustite da se pirja dok vino praktički potpuno ne ispari. Stavite sa strane da se ohlade. U multipraktik stavite omekšali maslac i papar, dodajte luk u vinu i usitnjavajte dok se ne poveže. Na stol stavite papir za pečenje i presavijte ga napola. Na donju polovicu istresite smjesu od maslaca pa preko nje prebacite gornju polovicu papira za pečenje. Rukom, bocom ili valjkom izravnajte smjesu između dva komada papira pa tako stavite u zamrzivač da se smrzne. Kada očvrsne, izvadite van, pustite minutu ili dvije da se malo opusti, pa režite nožem na prutiće i svaki zamotajte u papir za zamatanje sendviča. Tako individualno pakirane možete poklanjati, poslužiti uz prepečeni kruh ili ubaciti u tavu tijekom kuhanja.

Izvrsne kombinacija okusa:

Maslac, peršinov list i sok pola limuna
Maslac, usitnjene brusnice, kremasti slani sir
Maslac, kajenski papar, usitnjene ljute papričice kratko popržene na luku
Maslac, talijanska začinska mješavina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 19:46