Novi radni tjedan započinjemo juhom sa špinatom i mesnim okruglicama, nastavljamo s tjesteninom s patlidžanom, a zatim sredinom radnog tjedna radimo grah s mljevenim mesom. Četvrtak smo rezervirali za slasnu zapečenu tjesteninu za koju vam neće trebati previše sastojaka, u petak radimo kozice na ražnjiću, u subotu slatko-ljutu piletinu, a za kraj tjedna slasno pečenje od komada svinjetine nakon kojeg će svi za stolom polizati prste. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Mesne okruglice ovog puta napravite na malo drugačiji način pa ih, umjesto u umak od rajčice, ubacite u juhu sa špinatom. Toplo, lagano, ali i zasitno, ovo jelo možete poslužiti dva dana.
JUHA SA ŠPINATOM I MESNIM OKRUGLICAMA
UTORAK
U slučaju da tražite inspiraciju za brzi ručak usred tjedna, ova tjestenina s rajčicom i patlidžanom bit će više nego dobra ideja. Recept ne zahtijeva paljenje pećnice, sve možete napraviti u tavi, a osim povrća, jelu možete dodati i tunu ili komadiće piletine.
SRIJEDA
Ljubiteljima jela s grahom ovo bi se jelo posebno moglo svidjeti. Najbolje od svega, poslužiti ga možete samostalno, uz krišku tostiranog kruha, ali i u kombinaciji s rižom, tjesteninom, heljdom, prosom ili drugim prilogom po želji.
ČETVRTAK
Umak od rajčice, tjestenina i ricotta uvijek su dobra kombinacija, a kada ih spojite u ovom jelu postat će još bolja. Pomiješajte, zapecite i uživajte u prejednostavnom ručku gotovom u 20-ak minuta. A dok se završava u pećnici, uvijek možete napraviti i kakvu dobru, svježu sezonsku salatu.
PETAK
Kozice i pokoji začin bit će vam dovoljni da napravite slasne ljetne ražnjiće. Poslužite ih uz krumpiriće ili drugi prilog po želji ili, još bolje, uz sitno sjeckanu rajčicu i krastavce pa sve zajedno upakirajte u tortilju.
SUBOTA
Piletinu ovog puta napravite na malo drugačiji način. Pripremite marinadu, pustite da se aromatizira, a zatim je ispecite tako da poprimi ljepljivi, slatko-ljutkasti sloj pa poslužite uz rižu i salatu po želji.
NEDJELJA
Na kraju tjedna vrijeme je za konkretan komad mesa, a ovog puta biramo svinjetinu, i to lungić. Umjesto klasičnog krumpira, dodajte mu batat, mrkvu i jabuku, koji će mu dati dozu slatkoće i kiseline i učiniti ga još ukusnijim.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....