Trebat će vam:
300 g fettuccine tjestenine
200 g kozica, očišćenih
200 g fileta lososa, narezanog na kockice
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog vina (prema želji)
1 žličica limunove korice
1 žlica limunova soka
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
50 g parmezana, naribanog
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Zakuhajte vodu, posolite i skuhajte fettuccine, zatim ih ocijedite, sačuvavši malo vode. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pržite 1-2 minute. Ubacite kozice i losos, pržite dok kozice ne postanu ružičaste. Dodajte vino (prema želji) i kuhajte 1-2 minute, zatim ulijte vrhnje, limunovu koricu i sok, te začinite. Kuhajte još nekoliko minuta dok umak ne postane kremast. U umak dodajte fettuccine i prema potrebi, malo vode od kuhanja. Promiješajte, dodajte peršin, timijan i parmezan te poslužite uz dodatak peršina ili limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....