JEDNOSTAVNO I MORSKI

Fettuccine s kozicama, lososom i začinskim biljem za brzi, a ukusan ručak usred tjedna

 Luchezar/Getty Images
Ova bogata morska pašta bit će dobra ideja za, primjerice, fini ručak petkom

Trebat će vam:

300 g fettuccine tjestenine

200 g kozica, očišćenih

200 g fileta lososa, narezanog na kockice

2 žlice maslinova ulja

2 češnja češnjaka

200 ml vrhnja za kuhanje

100 ml bijelog vina (prema želji)

1 žličica limunove korice

1 žlica limunova soka

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

1 žlica nasjeckanog svježeg timijana

50 g parmezana, naribanog

sol i papar prema ukusu

Priprema:

Zakuhajte vodu, posolite i skuhajte fettuccine, zatim ih ocijedite, sačuvavši malo vode. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pržite 1-2 minute. Ubacite kozice i losos, pržite dok kozice ne postanu ružičaste. Dodajte vino (prema želji) i kuhajte 1-2 minute, zatim ulijte vrhnje, limunovu koricu i sok, te začinite. Kuhajte još nekoliko minuta dok umak ne postane kremast. U umak dodajte fettuccine i prema potrebi, malo vode od kuhanja. Promiješajte, dodajte peršin, timijan i parmezan te poslužite uz dodatak peršina ili limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:11