TALIJANSKA KUHINJA

Fettucine alfredo spoj su najboljeg od tri jednostavna sastojka koja zasigurno imate kod kuće

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Tjesteninu nemojte ocijediti, treba vam malo vode u kojoj se kuhala kako bi se maslac i sir lakše spojili u umak

Trebat će vam:

500 g svježih rezanaca (fettuccine)
100 g sira Parmigiano Reggiano odležanog 24 mjeseca
80 g maslaca

Priprema:

Skuhajte svježu tjesteninu u slanoj vodi. Izvadite skuhanu tjesteninu direktno u posudu ili na veliki tanjur u koji ste već stavili par kockica maslaca. Dodajte naribani sir i miješajte dok ne dobijete kremast umak.

Savjet!

Tjesteninu nemojte ocijediti, treba vam malo vode u kojoj se kuhala kako bi se maslac i sir lakše spojili u umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 10:16