SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Focaccia sa sardinama

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

50 g sardina
500 g glatkog brašna
500 g oštrog brašna
10 g kvasca
20 g sušenih rajčica
žličica soli i šećera

Petar Santini

Pomiješajte oba brašna, dodajte suhi kvasac, promiješajte pa malo po malo dodajte mlaku vodu. Umiješajte sol i šećer. Mijesite prema potrebi dodajući mlaku vodu sve dok ne dobijete mekano, glatko tijesto, koje će se odvajati od podloge i prstiju. Ostavite ga na toplom mjestu da se diže. U međuvremenu, ako su krupnije, usitnite sušene rajčice i malo sardina. Premijesite tijesto, dodajte sardine i rajčice, formirajte ga u pravokutni oblik i pecite u zagrijanoj pećnici na 240°C dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:20