500 g juneće lopatice
2 veća luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 crvena paprika
200 g graška
200 g mahuna
žličica dimljene crvene paprike
150 ml bijelog vina
lovorov list
sol
papar
5 žlica suncokretova ulja
kajenski papar
2 žlice pirea od rajčice
2 glavice luka
svježi peršin
Meso narežite na jednake kocke, posolite ga te prepecite na zagrijanom ulju. Pečenom mesu dodajte sitno sjeckani luk i mrkvu pa kratko pržite. Podlijte bijelim vinom, koje može zamijeniti i povrtni temeljac ili voda. Dodajte sol, papar, lovorov list i dimljenu crvenu papriku te pirjajte dok meso ne omekša, otprilike sat i pol na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte na kockice narezanu papriku, grašak, mahune iz konzerve i pire od rajčice. Kratko prokuhajte da povrće ostane što hrskavije. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin.