CHIARIN TANJURIĆ

FINE GRICKALICE KOJE ĆE ZAVOLJETI MALI I VELIKI: Krekeri od slanutka

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Domaće grickalice

70 g brašna od slanutka
10 g chia sjemenki
2 g praška za pecivo
na vrh žličice soli i mljevenog kumina
15 g ghee maslaca (otopljenog)
20 g obične vode

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Brašno, sjemenke, sol, začin i prašak za pecivo izmiješajte u posudi. Zatim dodajte maslac i vodu te izradite jedno - lično glatko tijesto. Razvaljajte ga između dva papira za pečenje, vrlo tanko ili do željene debljine, te izrežite oblike. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, od 5 do 10 minuta, ovisno koliko ste debelo ili tanko razvaljali krekere. Kada osjetite miris kumina iz pećnice, provjerite jesu li pečeni. Rubovi i dno krekera dobit će svijetlu smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 18:24