RAW SLASTICE

FINI SIROVI KOLAČI: BRUCE(nica) LEE(moon)

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Prije pet godina Amika Tomčić je počela za svoj gušt pripremati kolače koji se ne peku. recepti su bili vrlo traženi, a danas ih se može naći na njenom blogu “Rawlada - sirove slastice”

Trebat će vam:

ZA MARCIPAN:

300 g oguljenih badema (može i neoguljenih)
135 g datulja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli

ZA NAMAZ OD BRUSNICA:

200 g suhih brusnica bez šećera (ili zaslađene jabučnim sokom)
100 g malina
2 žlice agava sirupa
1 žlica ulja od kokosa

ZA KREMU OD LIMUNA:

180 g indijskih oraščića
120 ml mlijeka od kokosa
60 ml kokosova ulja
60 ml javorova sirupa
30 ml soka od limuna
1/2 žličice ribane limunove korice
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Sve sastojke za marcipan miksajte u sjeckalici do glatke smjese. Polovicu utisnite u posudu 20x20 cm i stavite u zamrzivač. Drugu polovicu smjese ostavite na sobnoj temperaturi. Sve sastojke za namaz od brusnica blendajte u blenderu tako da ostanu vidljivi komadići voća. Polovicu namaza premažite po marcipanu i vratite u zamrzivač. Drugu polovicu ostavite na sobnoj temperaturi. U jaki blender najprije stavite sve tekuće sastojke za kremu od limuna pa dodajte suhe te blendajte do glatke kreme. Polovicu kreme prelijte preko brusnica i vratite u zamrzivač. Između dva papira za pečenje razvaljajte preostali marcipan na veličinu i oblik posude pa pažljivo stavite na kremu od limuna. Zatim premažite ostatkom namaza od brusnica i prelijte ostatkom kreme od limuna. Ostavite u zamrzivaču na par sati, najbolje preko noći. (Ovaj kolač jako brzo omekša na sobnoj temperaturi te ga je potrebno držati na hladnom, najbolje u zamrzivaču sve do posluživanja).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 07:02