Trebat će vam:
ZA PODLOGU:
200 g indijskih oraščića
90 g kokosa
1/4 šalice agave (60 ml)
2 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
ZA KREMU:
300 g indijskih oraščića
50 g kakao maslaca (otopljen)
5 žlica agava sirupa
3 žlice kokosova ulja
10 žlica vode
sok 1 limuna
2 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
Priprema:
Za podlogu, sve sastojke usitnite u sjeckalici pa razvaljajte između 2 papira za pečenje na debljinu od oko 3 mm. Stavite na hlađenje. U jaki blender stavite najprije sve tekuće sastojke pa na vrh stavite indijske oraščiće. Miksajte do glatke smjese. Uz rub silikonskih kalupa posložite tanko narezani kumkvat, ulijte kremu do 1 cm od ruba. U sredinu kreme utisnite cijelu jagodu s vrhom prema dolje te na kraju utisnite podlogu izrezanu u obliku dna kalupa. Stavite u zamrzivač na par sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....