Trebat će vam:
2 kg svježe ribe (som, šaran…)
3 l vode
žlica soli
4 žlice slatke paprike (po kg ribe 2 žlice)
ljuta paprika po želji (za blagi fiš pola žlice)
začinska mješavina za fiš
100 ml bijelog vina
500 g luka pogačara (250 g po kg ribe)
žlica koncentrata rajčice u tubi
žličica češnjaka u prahu
žličica šećera
Priprema:
Skuhajte luk u loncu i izmiksajte ga štapnim mikserom. Vodu od luka za kuhanje ostavite u loncu i dodajte razliku do potrebne tri litre vode za fiš. Sve sastojke stavite u kotlić osim češnjaka i šećera koji idu 10 minuta prije kraja kuhanja. Smjestite kotlić na jaku vatru. U njoj je tajna dobrog fiša, ali isto tako treba paziti da kotlić iznutra ne dobije crni rub od jačine vatre jer bi fiš mogao poprimiti gorčinu. Kad voda proključa, držite na jakoj vatri 20 do 25 minuta, ovisno o tome koliko želite gust fiš.
DANAS KUHAMO FIŠ
Fiš-paprikaš od sad radimo samo po ovom receptu koji smo dobili u popularnom baranjskom restoranu
Iako je njihov kućni recept tajna, u Čingi Lingiju obećali su nam da recept koji slijedi daje doista odličan fiš-paprikaš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?