Trebat će vam:
1 kg šarana
3 glavice luka
50 ml ulja
2 male žličice crvene paprike
sol
papar
200 ml bijelog vina
1 žlica octa
1 veći krumpir
1 žlica glatkog brašna
250 ml soka od rajčice
1 ljuta papričica
Prilikom kupovine ribe u ribarnici zamolite prodavača da vam ribu očisti od utrobe te vam tako olakša pripremu. Prije pripreme jela očistite ribu od ljuski te je narežite na sitne komade. Veću posudu stavite na vatru, zagrijte ulje te stavite sitno nasjeckani luk da se poprži. Na poprženi luk dodajte na četiri dijela narezan krumpir, crvenu papriku i jednu žlicu brašna pa vrlo kratko pirjajte. Zatim dodajte komade ribe, zalijte vodom onoliko koliko želite juhe (oko 1,5 l vode) i zalijte sokom od rajčice. Po želji začinite solju, paprom. Kuhajte na laganoj vatri. Povremeno protresite posudu, ne miješajte da se riba ne raspadne. Nakon sat vremena dodajte žlicu octa, bijelo vino i ljutu papričicu te kuhajte još oko 15 minuta. Jedna napomena, ako fiš paprikaš servirate s tijestom, iz recepta izostavite žlicu brašna. Ono se dodaje samo radi zgušnjavanja da juha ne bude rijetka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....