1 mrkva
1 korijen peršina
1/2 celera
1 crveni luk
3 češnjaka
2 konzerve slanutka
2 batata
peršinov list
par listova blitve
2 žlice maslinova ulja
lovorov list
2 šnite kruha starijeg
sol, papar, čili, majčina dušica, vlasac
Na žlici ulja pirjati luk i češnjak, čim malo dobije boju dodati na sitne kockice narezano povrće; mrkvu, celer, peršin, batat. Podliti vodom i dodati začine (lovorov list, vlasac, sol, čili). Kuhati 20 minuta. Izblendati i dodati slanutak, koji nakon otvaranja konzerve treba isprati hladnom vodom. Dodati sitno narezan list peršina. Par kockica batata možete ispržiti na suhoj tavi i tek potom dodati u varivo da zadrži hrskavost. Listove blitve dodati pred sam kraj kuhanja. Kruh narezati na kockice i začiniti marinadom od maslinova ulja i majčine dušice. Prepeći na suhoj tavi. Jesti toplo s dodatkom prepečenog kruha i svježeg lista peršina. Naravno da može i bez prepečenih kockica kruha i bez kockica batata, ali sada imamo vremena jer #ostajemdoma. Umjesto svježih začina mogu se koristiti i suhi. Zapravo, može se dodati što imate i može i bez onoga što nemate. Umjesto batata može i krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....