U DOBA KORONE

FOTOGRAFI U KUHINJI: Markove mafaldine sa sardinama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Ideja je krajnje jednostavna: ovi ljudi, Cropixovi fotografi, danima bilježe druge ljude - stare i mlade, pod maskama, u rodilištima nakon potresa, na krhkim krovovima koji traže hitnu obnovu... I onda dođu doma i gladni su, nadaju se da su zdravi, zatim otvore konzervu i učine nešto s njom. Ovo su njihovi skromni recepti...

400 g mafaldina
1 žlica maslinova ulja
2 češnja češnjaka
konzerva pasate od rajčice 220 g
2 konzerve (95 g) sardina
100 g grubo nasjeckanih maslina
1 žlica kapara
šačica nasjeckanog bosiljka

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Mafaldine skuhajte u velikom loncu slane vode prema uputi na pakiranju. Za to vrijeme napravite umak. Ulje zagrijte na tavi i popržite češnjak. Nakon jedne minute dodajte sardine i rajčice. Veće komade zdrobite drvenom kuhačom. Nakon dvije-tri minute dodajte masline i kapare pa sve dobro promiješajte. Tjesteninu ocijedite i dodajte u umak. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Sve dobro promiješajte i dodajte bosiljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 19:43