konzerva graha 400 g
paket kiselog zelja 500 g
glavica luka
3 - 4 češnja češnjaka
1 -2 lovorova lista
crvena paprika
dimljena crvena paprika
sol
papar
ulje
voda
Luk dinstati na ulju dok se ne zacakli, dodati češnjak, začine i kiselo zelje, dinstati uz podlijevanje. Kada zelje omekša (ja sam kuhala malo više od pola sata), dodati grah. Grah iz konzerve se dodaje zadnjih desetak min, budući da je već gotov i duljim kuhanjem bi se raspao. Sve varijacije su dopuštene i poželjne. Dobar tek!
* Budući da nisam stavila ništa suhomesnatog unutra, ubacila sam jednu kocku za juhu
** Ovisno o ukusu, zelje se može i malo isprati ako vam se čini prekiselo
*** Vode dodajte ovisno o željenoj gustoći jela
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....