U DOBA KORONE

FOTOGRAFI U KUHINJI: Robijeva juha od kokos-buče

 Robert Tomić / HANZA MEDIA
Ideja je krajnje jednostavna: ovi ljudi, Cropixovi fotografi, danima bilježe druge ljude - stare i mlade, pod maskama, u rodilištima nakon potresa, na krhkim krovovima koji traže hitnu obnovu... I onda dođu doma i gladni su, nadaju se da su zdravi, zatim otvore konzervu i učine nešto s njom. Ovo su njihovi skromni recepti...

500 g oguljene muškatne tikve (butternut)
maslac
maslinovo ulje
žličica mljevenog đumbira
200 ml pilećeg temeljca
1 jabuka
3 žlice gustog kokosova mlijeka

Robert Tomić / HANZA MEDIA

500 g oguljene tikve narezane na kockice dinstajte na maslacu i maslinovu ulju dok ne omekša. Dodajte žličicu mljevenog đumbira, soli po želji i zalijte s 200 ml pilećeg temeljca (ili koji već imate). Neka krčka nekih 5 minuta. Ubacite jabuku narezanu na kockice i kuhajte još nekoliko minuta. Dodajte 3 žlice kokosova mlijeka (ovo u konzervi koje smo mi koristili zapravo je imalo konzistenciju paste, a ne mlijeka). Izmiksajte štapnim mikserom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 12:08