U DOBA KORONE

FOTOGRAFI U KUHINJI: Ronijev rizi bizi

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA
Ideja je krajnje jednostavna: ovi ljudi, Cropixovi fotografi, danima bilježe druge ljude - stare i mlade, pod maskama, u rodilištima nakon potresa, na krhkim krovovima koji traže hitnu obnovu... I onda dođu doma i gladni su, nadaju se da su zdravi, zatim otvore konzervu i učine nešto s njom. Ovo su njihovi skromni recepti...

1 manja glavica luka
1 režanj češnjaka
1/2 šalice riže
1 manja konzerva graška
začini (sol, papar, kurkuma)

Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Na malo ulja, na laganoj vatri, par minuta u dubljoj tavi dinstao se sitno nasjeckani luk i češnjak. Riža, koja je prethodno dobro oprana u hladnoj vodi, nestrpljivo je čekala svoj red u trećoj minuti. Polijevana vodom, začinjena začinima, kuhala se ona desetak minuta. Prije samog izlaska na tanjur u ovo veselo društvo umiješao se konzervirani grašak, tek toliko da se malo ugrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 19:12