Trebat će vam:
1 goveđi jezik iz tiblice (zamjena može biti marinirani)
10 jaja
1 luk
1 žlica kapara
1 stručak mladog češnjaka
60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
50 ml bijelog suhog vina (malvazija)
sol i svježe mljeveni papar
po želji još ekstra djevičanskog ulja pri posluživanju (top klase)
Priprema:
Luk narežite na polumjesece, mladi češnjak usitnite, osam jaja umutite sa soli, paprom i mladim češnjakom. Na tavicu ulijte maslinovo ulje i kad se zagrije, stavite pirjati luk. Kad omekša, dodajte kapare i podlijte vinom. Kuhajte dok ne ispari tekućina. Dodajte pripremljena jaja i miješajte. Kada se počnu zgušnjavati, ugasite vatru i dodajte preostala dva jaja. Umiješajte ih da daju kremoznost fritaji. Poslužite odmah uz još sveže ribanog papra i cug vrhunskog maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....