PROLJEĆE

Fritaja sa šparogama i pancetom

 Berislava Picek / Hanza Media
Omiljena fritaja!

Trebat će vam:

300 g šparoga
5 jaja
150 g pancete
sol
papar
vlasac
maslinovo ulje

Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Šparoge staviti na kratko, oko 2 minute, u kipuću vodu pa ih ocijedite. U široj tavi na maslinovu ulju kratko popržiti tanko narezanu pancetu pa dodajte šparoge i kratko ih, tek minutu dvije, prodinstajte iako je potrebno podliti s malo tekućine u kojoj su se kuhale. Umutiti jaja i izliti ih na šparoge i pancetu. Peći toliko da jaja ostanu malo mekša. Na kraju po potrebi i ukusu posoliti i malo popapriti. Serviranu fritaju posuti sjeckanim vlascem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 18:42