Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 50 g grožđica
- 3 žlice prošeka
- 300 g skute
- 50 g šećera
- 2 jaja
- 1 naranča
- 1 limun
- pola žličice mljevenog cimeta
- glatkog brašna
- Za posipanje: šećer u prahu
Priprema
1. korak
Namočite grožđice u prošek. Izmiješajte skutu, šećer, jaja, cimet i naribane korice naranče i limuna. Postupno smjesi dodajte prosijano brašno. Na kraju umiješajte grožđice s prošekom. Dobro zagrijte ulje za prženje. Pomoću dvije žlice stavljajte tijesto u ulje. Tijekom pečenja ih okrećite kako bi dobile jednaku boju. Pečene fritule izvadite šupljikavom žlicom i stavite na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća. Pospite ih šećerom u prahu i tople poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....