NA KRAJU TJEDNA

Gablec petkom: brza juha od povrća, kremasti tuna sendvič i brzi slatkiš s lješnjacima

 Biljana Blivajs/Cropix
Povrće za juhu možete ispeći unaprijed pa ga držati u hladnjaku i završiti kada vam odgovara

KREM JUHA OD POVRĆA

Trebat će vam:

2 mrkve

1 komad korijena celera

1 luk

3 režnja češnjaka

sol

maslinovo ulje

Priprema:

Povrće očistite i nasjeckajte. Stavite u posudu za pečenje, poprskajte maslinovim uljem, posolite i pecite 40-ak minuta. Prebacite u blender, dodajte vode ili temeljca, blendajte kako biste dobili juhu i spremite u staklenku.

TUNA SENDVIČ

Trebat će vam:

1 manja konzerva tune

1 žlica majoneze

1 žlica grčkog jogurta

1 žličica senfa

1 žličica kapara

1 žlica limunova soka

2-3 kisela krastavca

1 jaje

sol i papar

Priprema:

Pomiješajte tunu, majonezu, grčki jogurt, limunov sok, senf, kapare, sitno sjeckane krastavce, sol i papar. Dodajte i jedno kuhano jaje koje ste naribali. Trebali biste dobiti grublji, ali kremasti namaz. Kruh tostirajte na tavi na malo maslinova ulja dok ne postane hrskav i dobije boju. Premažite ga dobivenim namazom, preklopite drugim kruhom i poslužite uz svježu rajčicu.

DATULJE U ČOKOLADI

Trebat će vam:

10-ak datulja

10-ak lješnjaka

50 g čokolade

1 žličica kokosova ulja

cvijet soli

Priprema:

Datulje prepolovite i u svaku stavite pečeni lješnjak. Umočite u čokoladu koju ste otopili s kokosovim uljem (na pari ili u mikrovalnoj). Stavite u hladnjak da se malo stisne. Posolite i držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet!

Ako imate više vremena za pripremu, u datulje možete ubaciti i pola žličice maslaca od lješnjaka. U tom slučaju odmah napravite dvostruku količinu, teško da ćete se uspjeti zaustaviti na samo nekoliko komada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 00:18