SALATA S JEČMOM I POVRĆEM I FETA SIR U SEZAMU
Trebat će vam:
100 g ječma
10-ak cherry ili 1 velika rajčica
2-3 svježa mala krastavca
3 paprike
100 g feta sira
70 g sezama
1 jaje
3 žlice brašna
sok jednog limuna
1 žličica senfa
2 žličice meda
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
Ječam namočite dan ranije i pustite da stoji u vodi preko noći. Idući dan ga skuhajte. Povrće nasjeckajte na sitno i dodajte ječmu. Papriku ispecite u pećnici s malo maslinova ulja i soli ili koristite svježu. Feta sir narežite na manje komade, uvaljajte svaki komad u brašno, zatim u jaja, a zatim u sezam. Poprskajte s malo maslinova ulja i pecite u pećnici 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Za dressing pomiješajte senf, med, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar i spremite u manju teglicu. Kockice fete poslužite uz salatu.
ROLICE OD POVRĆA I KOBASICE
Trebat će vam:
2 kore za savijače
1 par kobasica
1 luk
1 mrkva
1 šaka smrznutog graška
1 žličica kumina
malo čilija
svježi peršin
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Na malo maslinova ulja pirjajte luk. Dodajte kobasicu i na sitne kockice nasjeckanu mrkvu. Pirjajte 15 minuta dok povrće malo ne omekša, a zatim dodajte grašak. Začinite kuminom, čilijem po želji i dodajte svježi peršin. Kore za savijače narežite na manje komade, premažite ih maslinovim uljem i na rub svakog komada stavite nadjev. Zarolajte i rolice premažite maslinovim uljem. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprime boju.
Savjet!
Ove rolice idealno su jelo u kojem možete iskoristiti ostatke nedjeljnog pečenja. Umjesto kobasice koristite komadiće piletine, svinjetine...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....