ŠTO KUHATI?

Gablec ponedjeljkom: salata s ječmom, hrskavi feta sir i rolice s kobasicom i povrćem

 Biljana Blivajs/Cropix
Uz ovakav ručak poslužiti možete i svježe sezonsko voće, primjerice grožđe ili mandarine

SALATA S JEČMOM I POVRĆEM I FETA SIR U SEZAMU

Trebat će vam:

100 g ječma

10-ak cherry ili 1 velika rajčica

2-3 svježa mala krastavca

3 paprike

100 g feta sira

70 g sezama

1 jaje

3 žlice brašna

sok jednog limuna

1 žličica senfa

2 žličice meda

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Ječam namočite dan ranije i pustite da stoji u vodi preko noći. Idući dan ga skuhajte. Povrće nasjeckajte na sitno i dodajte ječmu. Papriku ispecite u pećnici s malo maslinova ulja i soli ili koristite svježu. Feta sir narežite na manje komade, uvaljajte svaki komad u brašno, zatim u jaja, a zatim u sezam. Poprskajte s malo maslinova ulja i pecite u pećnici 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Za dressing pomiješajte senf, med, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar i spremite u manju teglicu. Kockice fete poslužite uz salatu.

image
Biljana Blivajs/Cropix

ROLICE OD POVRĆA I KOBASICE

Trebat će vam:

2 kore za savijače

1 par kobasica

1 luk

1 mrkva

1 šaka smrznutog graška

1 žličica kumina

malo čilija

svježi peršin

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Na malo maslinova ulja pirjajte luk. Dodajte kobasicu i na sitne kockice nasjeckanu mrkvu. Pirjajte 15 minuta dok povrće malo ne omekša, a zatim dodajte grašak. Začinite kuminom, čilijem po želji i dodajte svježi peršin. Kore za savijače narežite na manje komade, premažite ih maslinovim uljem i na rub svakog komada stavite nadjev. Zarolajte i rolice premažite maslinovim uljem. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprime boju.

Savjet!

Ove rolice idealno su jelo u kojem možete iskoristiti ostatke nedjeljnog pečenja. Umjesto kobasice koristite komadiće piletine, svinjetine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 00:32