BRZO, A UKUSNO

Gablec srijedom: brza piletina, pogačice iz tave, dip od sira i brze čokoladne kuglice

 Biljana Blivajs/Cropix
Pogačice na posao možete nositi i dva dana te ih kombinirati s različitim namazima i dipovima

BRZA PILETINA IZ PEĆNICE

Trebat će vam:

1 manja pileća prsa

2 žlice za‘atara

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Pileća prsa najprije poprskajte maslinovim uljem, a zatim ih pospite za‘atarom ili drugim začinima po želji (primjerice, kuminom, timijanom, crvenom paprikom...). Začinite soli i paprom i umotajte u foliju. Pecite 40-ak minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da meso odmori, a zatim ga pomoću dvije vilice rastavite na komadiće. Poslužite uz sjemenke nara.

JOGURT POGAČICE

Trebat će vam:

250 g bijelog glatkog brašna

7 žlica tekućeg jogurta

1 žlica praška za pecivo

100 ml vode

sol

maslinovo ulje

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Trebali biste dobiti čvrstu kuglu. Ako je previše gnjecava, dodajte još brašna, a ako je presuha, dodajte vode. Pustite da tijesto odstoji 30-ak minuta, a zatim ga oblikujte u željene oblike i pecite na dobro zagrijanoj tavi s malo maslinova ulja. Pecite najprije s jedne strane dok se ne pojave mjehurići, a potom s druge strane. Neka pogačice poprime malo boje.

image
Biljana Blivajs/Cropix

DIP OD FETA SIRA, JOGURTA I ŠPINATA

Trebat će vam:

1 šaka svježeg špinata

1 režanj češnjaka

50 g feta sira

4 žlice grčkog jogurta

malo svježeg kopra

maslinovo ulje

papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije kratko zapržite režanj češnjaka. Dodajte špinat i pustite da povene pa maknite s vatre. U blender ubacite feta sir, grčki jogurt, kopar, papar i špinat s češnjakom i blendajte. Do posluživanja spremite u hladnjak, a zatim kombinirajte s pogačicama i piletinom.

HRSKAVE ČOKOLADNE KUGLICE

Trebat će vam:

100 g kikiriki ili drugog orašastog maslaca

30 g agavina ili javorova sirupa

10 g proso popsa ili popsa od riže

30 g usitnjenih zobenih

50 g tamne čokolade

1 žličica kokosova ulja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak kako bi se smjesa stisla. Oblikujte kuglice i umočite ih u čokoladu koju ste otopili s kokosovim uljem. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 11:24