DOBRA IDEJA

Gablec utorkom: prejednostavna zobena s čokoladom i 20-minutni slanutak s rižom

 Biljana Blivajs/Cropix
Zobenu kašu napravite u 3 minute prije odlaska na spavanje, spremite je u hladnjak i ujutro ponesite na posao

ZOBENE PAHULJICE S KIKIRIKIJEM I ČOKOLADOM

Trebat će vam:

5 žlica zobenih pahuljica

1 žlica chia sjemenki

1 žlica javorova ili agavina sirupa

1 žlica kikiriki maslaca

2 kockice tamne čokolade

200 ml mlijeka

malo kikirikija za posip

Priprema:

U staklenke stavite zobene pahuljice i chia sjemenke. Dobro pomiješajte pa dodajte javorov ili agavin sirup, kikiriki maslac i mlijeko. Sve dobro pomiješajte ili poklopljeno protresite. Zaklopite i stavite u hladnjak preko noći. Prije odlaska na posao pospite s malo nasjeckanog kikirikija i nasjeckane tamne čokolade.

image
Biljana Blivajs/Cropix

20-MINUTNI SLANUTAK S RIŽOM

Trebat će vam:

pola konzerve slanutka

1 rajčica

1 luk

1 žličica kumina

1 žličica kurkume

1 žličica đumbira u prahu

1 žličica dimljene slatke paprike

riža

maslinovo ulje

sol i papar

limunov sok

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, pustite da poprimi boju pa dodajte slanutak iz konzerve. Kratko pirjajte i dodajte kumin, kurkumu, đumbir i dimljenu slatku papriku. Dodajte i malo sjemenki kima. Dobro pomiješajte tako da obložite slanutak začinima, a potom dodajte nasjeckanu rajčicu. Pirjajte dok ne ispari tekućina i po potrebi dodajte vode. Začinite soli i paprom. Prije posluživanja poprskajte limunovim sokom. Poslužite uz klasično kuhanu rižu.

image
Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 19:15