Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 100 g badema, tostirani
- korica 1 limuna
- 50 g suhih smokvi
- 10-ak šljiva bez koštica
- 2 nektarine, narezane na ploškice
- 2 svježa lovorova lista
- 2 prstohvata mljevenog cimeta
- 1 jušna žlica šećera u prahu
- Za tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 60 g šećera u prahu
- 200 g maslaca, narezanog na kockice
- 1 jušna žlica kiselog vrhnja
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
Priprema
1. korak
Za tijesto pomiješajte brašno, šećer, maslac i malo soli. Umijesite tijesto rukama ili u mikseru (s nastavkom za tijesto). Na kraju dodajte jednu jušnu žlicu kiselog vrhnja.
2. korak
Oblikujte od tijesta disk, omotajte ga prozirnom kuhinjskom folijom pa ostavite u hladnjaku 10-ak minuta.
3. korak
Razvaljajte tijesto debljine 5 mm u obliku pravokutnika te ga stavite na masni papir u pleh za pečenje.
4. korak
Na tijesto složite narezano voće, narezane suhe šljive, ali ostavite slobodan rub debljine oko 4 cm.
5. korak
Pomiješajte šećer u prahu s cimetom te ga posipajte preko voća. Posipajte i fino naribanu koricu limuna te tostirane bademe. Preklopite rub tijesta preko voća.
6. korak
Pecite 35 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije serviranja ohladite i posipajte s malo šećera u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....