Priprema: 15 minuta
Pečenja 60 minuta
Porcija 4
Trebat će vam:
300 g širokih rezanaca ili druge tjestenine po želji
sol i papar
300 g mljevene junetine
3 mrkve
veća konzerva pelata rajčica
80 g maslaca
1 žlica brašna
250 ml mlijeka
malo mljevenog muškatnog oraščića
paketić ribanca
Priprema:
Skuhajte rezance u slanoj vodi i ocijedite ih. Na ulju pirjajte mljeveno meso. Naribajte mrkvu, pa je dodajte u meso i nastavite pirjati. Posolite i popaprite. Na kraju dodajte rajčicu i dalje pirjajte dok tekućina malo ne ispari. U manjoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i zalijte mlijekom. Kuhajte dok se smjesa malo ne zgusne, začinite ribanim muškatnim oraščićem. Posudu za pečenje premažite maslacem, pa slažite red kuhanih rezanaca, red mesa, sloj bijelog umaka. Na kraju neka budu rezanci. Posipajte ribancem. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....