CHEFOVSKI RECEPT

Glavna chefica Esplande napravila je prhke keksiće uz pomoć svojih nećakinja Nike i Sare

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Glavna chefica zagrebačke Esplanade, u kojoj krunu princeze nosi četveromjesečna Vita, predstavila nam je svoj uskrsni meni

200 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g glatkog brašna
50 g gustina
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
korica 1 limuna

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Prvo miksajte maslac sa šećerom u prahu, a potom dodajte jaje, ribanu koricu pola limuna, kiselo vrhnje, vanilin šećer, brašno i gustin pa sve dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Zamijesite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju te pustite da se odmara u hladnjaku oko sat. Nakon toga razvaljajte tijesto na željenu debljinu i kalupom oblikujte keksiće. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 10,15 minuta, ovisno o jačini pećnice. Ukrasiti ih možete po želji, Ana Grgić je koristila Ticino masu i royal icing. Ako ćete royal icing raditi sami, jednostavno ga možete prirediti tako što ćete bjelanjak lagano izmiješati i postepeno dodavati 120 g šećera u prahu. Na kraju smjesi dodajte i nekoliko kapi limuna. Oblike možete iscrtavati čajnom žličicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 12:22