KUHAJ KAO CHEF

Glazirani ananas sa sorbetom od aronije po receptu mladog međimurskog chefa

 Berislava Picek/Cropix
Mladi chef Amos Novak, koji trenutno kuha u restoranu Terbotz, s nama je podijelio recept s natjecanja u Meksiku

Za četiri osobe trebat će vam:

800 g ananasa

150 g grožđica

150 g glatkog brašna

100 g šećera u prahu

100 g maslaca

1 jaje

200 g šećera kristal

30 ml vrhnja za kuhanje

300 g svježe aronije

1 naranča

1 žlica meda

Priprema:

Očišćeni ananas narežite na kriške i malo ga pržite brenerom. Od šećera i vode skuhajte sirup, dodajte ananas te ga malo glazirajte da omekša i dobije sjaj. Zamijesite prhko tijesto od hladnog maslaca, brašna, jaja i šećera u prahu te u tijesto dodajte nasjeckane grožđice. Tijesto pecite pola sata na 180 °C, a kad se ohladi, izmiksajte ga u crumble i koristite kao podlogu za ananas. U tavi rastopite šećer u karamel, zalijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte dok ne dobijete lijepu gustoću umaka. Aroniju izmiksajte sa šećerom, očišćenom narančom, medom i malo vode, propasirajte da ne bude sitnih koštica i stavite u zamrzivač da se zamrzne. Poslužite je s ostatkom deserta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 04:38