Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg gljiva po želji
- 5 režnjeva češnjaka
- škrobno brašno
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 50 dkg slanine
- 2 luka
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- sol i papar
- mažuran, peršin, lovor
- ocat
Priprema
1. korak
Na zagrijanom ulju popržiti nasjeckanu slaninu i luk, a nakon toga i mrkvu. Zatim dodati narezane gljive (šampinjoni, bukovače i sl.) i dobro ih popržiti.
2. korak
Sve pirjati uz dolijevanje vruće vode. Kad gljive napola omekšaju, dodati lovorov list, mažuran, malo posoliti i nastaviti lagano kuhati. Pred kraj kuhanja, gulaš popapriti.
3. korak
Primiješati škrobno brašno izmiješano s malo vode, zatim kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak i peršin pa dodati malo octa. Posebno skuhati krumpir narezan na kocke pa ga primiješati gotovom gulašu. Još kratko prokuhati i poslužiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....